Afbeelding van Nathalie J.

Nathalie J.

Zomerse slastamppot

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kropsla, in reepjes
  • 900 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 2 schaaltjes Catalaanse worstjes (a 290 g)
  • 2 uien, in partjes
  • 2 tomaten, in partjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 150 ml melk

Zomerse slastamppot

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door An V. (23/08/09)

Bron: http://www.ah.nl

Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  • Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

  • Bestrijk de worstjes, uipartjes en tomaten rondom met 3 eetlepels olie en bestrooi ze met zout en peper.
    Verhit de grillpan.

  • Gril de worstjes en de ui 15 minuten rondom goudbruin.
    Leg de tomaten er de laatste 5 minuten bij en keer halverwege.

  • Leg de worstjes in de licht ingevette ovenschaal en laat ze 10 minuten nagaren in het midden van de oven.

  • Giet de aardappelen af, schenk de melk en de rest van de olie bij de aardappelen in de pan en verwarm zachtjes. Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree.

  • Schep vlak voor het serveren de kropsla door de puree, breng op smaak met zout en peper. Leg de tomaten, uien en worstjes ernaast.


Dit heb ik vandaag gemaakt voor de bbq, heerlijk!

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer