Afbeelding van Tijs V.

Tijs V.

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 à 2 theelepel kaneel (naar smaak)
  • 250gr volle plattekaas
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel bicarbonate (bakzout)
  • 50gr poedersuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 125gr ongezouten boter
  • 4 eieren
  • 225 gr fijne suiker
  • 300ml zonnebloem olie
  • 150 gr fijngehakte walnoten
  • 5 wortelen (fijn geraspt)
  • 300 fijne bloem (gezeefd)

Worteltaart

Dit is een dessert.

Geschreven door Tijs V. (13/08/11)

Bron: Breakfast, lunch, Tea

“wortelkestaart”

Klop de suiker en de eieren tot schuim. Doe er de olie bij en klop nog enkele minuten voort. Roer de wortelen onder het mengsel Meng de bloem, met het zout, bicarbonate, bakpoeder en kaneel, en roer onder het mengsel. Doe er tot slot de walnoten bij.

Bak het geheel in een beboterde bakvorm in een voorverwarmde oven op 180 °C (ongeveer 45min).

Maak intussen het glazuur. klop de boter met de plattekaas tot een gladde massa. Voeg de poedersuiker en het vanille extract toe.

Werk de cake pas af met het glazuur nadat die afgekoeld is.

Er zijn geen buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek.

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer