Helena L.

Ingrediënten voor 4 personen

  • look (gehakt)
  • sjalotje (gesnipperd)
  • chili (gehakt)
  • abrikozenconfituur
  • sojasaus
  • rijstazijn
  • tempeh
  • grof zout
  • sesamolie
  • gemberpoeder

Vegetarisch aperitiefhapje: tempeh chips

Dit is een voorgerecht.

Geschreven door Sofie V. (24/12/08)

Bron: tijdschrift Puur

dipsaus: verwarm de olie in een pannetje. Voeg gember, look, sjalot en chili toe en laat zachtjes stoven. Niet bruin laten kleuren, want dat wordt de look biter. Voeg de abrikozenconfituur, water, sojasaus en rijstazijn toe en laat zachtjes 1min sudderen. Laat alles afkoelen.

chips: snij de tempeh in dunne plakjes. Verhit olie in een pan of wok. Frituur de tempeh plakjes langs beide zijden goudbruin en laat goed uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met grot zout en serveer met de dipsaus

Er is één buur die dit gerecht heeft toegevoegd aan zijn kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer