silvie d.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 basilicumtakjes
  • 2 stuks varkenshaasjes
  • tagliatelle
  • bakboter
  • 125 g mozzarella
  • 4 zongedroogde tomaten
  • zout en peper
  • 1 dl room

Varkenshaasje met zongedroogde tomaten

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Bart H. (31/10/08)

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de mozzarella in schijfjes. Was de basilicum en trek er de blaadjes af. Snij de tomaten in reepjes. Pel de knoflook en plet fijn. Voeg de knoflook bij de Solo. Snij de varkenshaasjes horizontaal doormidden. Bestrijk de varkenshaasjes met de knoflookolie. Beleg één helft van de varkenshaasjes met de mozzarella, tomaten en basilicum. Dek af met de tweede helft en bind samen met keukentouw. Leg de varkenshaasjes in een ingevette vuurvaste schaal en zet 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Draai de varkenshaasjes om. Kruid het vlees met peper en zout. Voeg de Solo Delifine toe en zet nog 5 minuten in de oven. Snij het vlees in niet te dunne sneetjes. Garneer met fijngehakte basilicum en dien op met tagliatelle.

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer