pascale s.

Turkse pizza met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen

  • (beleg) 2 rode paprika's
  • (beleg) 250 g rundergehakt (of lams-)
  • (beleg) 1 bosje tijm
  • (beleg) versgemalen peper
  • (beleg) 2-3 grote uien
  • (beleg) 1 eetlepel nigellazaadjes
  • (beleg) 200g schapenkaas (feta)
  • (deeg) 20g gist
  • (deeg) 1 snuifje suiker
  • (deeg) 400g meel
  • (deeg) 1/2theelepel zout
  • (beleg) 2 eetlepels olie
  • (deeg) 1 eetlepel olie
  • (deeg) 2 eetlepels yoghurt

Turkse pizza met gehakt

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Chloë R. (24/05/09)

Bron: Zuidelijke gerechten (het beste uit Gentse Waterzooi en meer)

In het originele recept staat rundergehakt, ik heb lamsgehakt genomen, absolute aanrader (afhankelijk van je voorkeur uiteraard).

1 De gist, de suiker en 1,5 dl lauw water al roerend vermengen. Het meel, het zout, de olie en de yoghurt toevoegen en kneden tot er een glad deeg ontstaat. Op een warme plek ongeveer 1 uur toegedekt laten rijzen.

2 Voor het beleg de paprika’s in de lengte doorsnijden en de zaadlijsten verwijderen, de helften wassen en in kleine blokjes snijden. – Ik schil ze ook met een dunschiller, kwestie van het wat verteerbaarder te maken :)- De tijm wassen en uitschudden, de blaadjes van de steeltjes halen en grof hakken.

3 De uien pellen en in de langte in partjes snijden. De kaas verkruimelen. Het gehakt rul bakken, op smaak brengen met peper en zout.

4 De oven op 225°C voorverwarmen. Het gistdeeg stevig kneden, in 4 gelijke porties verdelen en van elke portie een ovaal vormen. Deze ‘pizza’s’ met gehakt, kaas, uien en paprika beleggen. Met tijm en nigelle bestrooien, met zout en peper op smaak brengen.

5 De randen van de pizza’s een beetje omhoogklappen zodat er bootjes ontstaan. De pizza’s ongeveer 20 min bakken op de middelste richel van een hete oven.

Yoghurtsaus is er lekker bij: yoghurt aanlengen met wat water (tenzij je al magere yoghurt kocht), kruiden met peper en zout en op smaak brengen met nigelle.

Er zijn 3 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer