Afbeelding van Daylah D.

Daylah D.

Tostaditas met rundvlees en chipotlepepers

Ingrediënten voor 0 personen

  • 2 chipotlepepers
  • 1,25 dl kokend water
  • 12 grote witte maistortillas
  • plantaardigde olie om in te frituren
  • 1 kleine ui, in dunne ringen
  • 300 gr rundergehakt
  • 2,5 dl bier
  • 120 g zure room
  • 1/4 kop verse koriander, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst

Tostaditas met rundvlees en chipotlepepers

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Daylah D. (29/12/08)

Bron: Lekker eten: Mexicaans

Aperitiefhapjes
36 stuks

  • Bedek de pepertjes met het kokende water in een kleine hittebestendige kom en laat ze 20 minuutjes weken.
  • Snij ondertussen drie rondjes van 7 cm uit elke tortilla.
  • Verhit de olie in een wok of grote koekenpan.
  • Frituur de rondjes in porties tot ze licht goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Laat de chipotlepepers uitlekken en bewaar het weekvocht.
  • verwijder de steeltjes van de pepers en gooi ze weg.
  • pureer de pepers en het bewaarde weekvocht in de keukenmachine.
  • Verhit de extra olie en bak de ui zacht.
  • Blijf roeren. Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak tot het gehakt van kleur verandert.
  • Roer de tomatenpuree, het bier en de peperpuree erdoor.
  • Breng alles aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat het mengsel onafgedekt 15 minuten sudderen, of tot het vocht bijna is verdampt.
  • Roer de koriander erdoor.
  • Schep op elk tortillarondje 1 el van het peper-gehaktmengsel en 1/2 tl zure room.

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer