Helena L.

Tomatenquiche

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 volle eetlepel pittige grove mosterd
  • 1/4 - 1/2 theelepel peper
  • OVEN
  • 2 volle theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
  • LAGE TAART- OF QUICHEVORM
  • circa 250 gram rijpe tomaten
  • 75 gram plakjes jong belegen Goudse kaas
  • 1/2 theelepel zout

Tomatenquiche

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Daylah D. (29/12/08)

Bron: www.dekooktips.com

  • Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius
  • Maak de quichevorm vochtig (niet kleddernat!) met water, gebruik daarvoor een kwastje of een stuk natgemaakt keukenpapier.
  • Bekleed de bodem en een klein stukje (circa een centimeter) van de opstaande rand van de quichevorm als volgt met bladerdeeg
  • Leg 4 plakjes bladerdeeg met de randen iets overlappend in de vorm en snijd ze – waar het nodig is – op maat.
  • Gebruik de afgesneden stukken deeg en (zo nodig) een extra plak bladerdeeg om nog onbedekte stukken van de vorm te vullen, leg ook deze stukken deeg steeds iets overlappend op de rest.
  • Maak het deeg tussen de overlappende naden nat met een kwastje met water (of een natte vinger) en druk de naden stevig op elkaar tot het deeg één geheel vormt.
  • Bestrijk het bladerdeeg met de mosterd.
  • Leg – ook weer iets overlappend – plakjes kaas op het deeg tot het deeg (op het opstaande randje na) volledig met kaas bedekt is.
  • Snijd zoveel tomaten als nodig is in plakjes en leg de plakjes tomaat – in een enkele laag, dicht naast elkaar – op de kaas tot de vorm vol is.
  • Strooi de peper, het zout en de Provençaalse kruiden over de tomaten.
  • Bak de quiche in circa 20 minuten in het midden van de oven tot de rand licht bruin is.

Opmerkingen

Afbeelding van Floris L. Floris L.

24 December 2008 - 11:54

Je hebt geen bladerdeeg bij je ingedienten staan? Ik gebruik het vaakst ronde bladerdeeg (geen plakjes), dat bespaart weer wat werk.

Afbeelding van guido b. guido b.

13 Januari 2009 - 22:29

dit lijkt veel op een pizza maar dan met een andere deeg

Afbeelding van Enid V. Enid V.

27 Januari 2009 - 13:44

Lekker en snel klaar, zonder rommel! Bedankt voor het receptje! .. heb geen grove mosterd gevonden in de winkel, dus gewone gebruikt .. ‘k ga er volgende keer toch een beetje minder in doen :D .. en ik heb ook rond bladerdeeg gebruikt.

Ah ja .. de r

Er zijn 8 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer