Afbeelding van Nathalie J.

Nathalie J.

Ingrediënten voor 4 personen

Tomatengroentensoep

Dit is een voorgerecht.

Geschreven door R. E. (26/05/09)

Bron: http://www.receptjes.be/recept_tomaten_groentesoep.html

Ingredienten Voor 4 Personen:

– 2 liter kippenbouillon (of water met bouillonblokjes) – 1 groene selder in kleine stukjes gesneden – 1 prei in kleine stukjes gesneden – 1 ui in kleine stukjes gesneden – 1 potje tomatenpuree – 4 fijngesneden soeptomaten van vel en pitjes ontdaan of 2 blikken tomatenstukjes – 1 soeplepel boter – 100 gr gemengd kalfs-varkensgehakt Bereidingswijze Smelt de boter en bak hierin de fijngesneden prei, selder en ui glazig. Meng de tomatenpuree met de groentjes en laat even bakken om de smaak te verzachten.

Giet de bouillon op de groenten en breng aan de kook.

Voeg dan de tomatenstukjes toe en laat nog even meekoken.

Rol het gehakt tot balletjes en kook de balletjes in een weinig kippenbouillon. Als de balletjes boven komen drijven zijn ze klaar. Giet de balletjes af en voeg ze toe aan de soep.

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer