Sofie V.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400g tofu
  • knoflook
  • zout & peper
  • citroensap
  • sojasaus
  • gehakte basilicum
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • geraspte citroenschil

Tofu met broccoli en basilicum

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Sofie V. (24/12/08)

Bron: eigen recept

1/ Snijd de tofu in plakjes van ongeveer 1cm. Leg ze naast elkaar op een bakplaat.

2/ Vermeng het citroensap met de sojasaus, de basilicum, de olijfolie, de geraspte citroenschil en de balsamicoazijn. Giet dit mengsel over de tofu en laat een half uurtje marineren.

3/ Snijd de broccoli in roosjes. Snijd de dunne steeltjes in stukjes. Gaar of blancheer de broccoli. Pel de knoflooktenen en snijd ze in plakjes.

4/ Neem de plakjes tofu uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade.

5/ Verhit de olijfolie in de wok en bak de knoflook goudbruin. Voeg de plakjes tofu toe en bak ze 1min.

6/ Voeg de broccoli toe en laat alles 2 min bakken. Giet de marinade erbij en laat alles nog 1 min bakken.

Er zijn geen buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek.

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer