Afbeelding van Ruth D.

Ruth D.

Ingrediënten voor 2 personen

  • Peper en dille
  • 200 gram tagliatelli neri (zwart voor de kleur!)
  • 350 gram Mascarponi
  • 35 dl visfond (uit een bokaal)
  • 25 dl witte wijn (droge wijn!)
  • Gerookte (Atlantische) zalm, niet te dun gesneden
  • Verse bieslook

Tagliatelli met mascarpone en zalm

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Roel V. (31/10/08)

Start met de witte wijn en de visfond. Goed laten inkoken, vervolgens met een spatel de Mascarpone toevoegen en roeren tot het een smeuïge saus wordt. Naar believen kruiden met peper en zout. Een ietsiepietsie citroensap kan ook geen kwaad.

Nog even laten doorkoken. Is het geheel te slapjes geworden? Dan kan je steeds nog wat maïzena toevoegen.

Op het eind pas de zalm toevoegen (in blokjes of reepjes) en net voor het opdienen de bieslook erbij.

Server met zwarte pasta. Dat geeft een mooi kleurcontrast.

Opmerkingen

Kim & San L.

30 Maart 2009 - 17:34

superlekker. ik laat alleen de visfond achter wege en gebruik vaak penne of tagliatelli

Er zijn 14 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer