silvie d.

Ingrediënten voor 3 personen

  • 500 gr spekreepjes
  • 2 normale uien
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • half vlootje philadelphia met kruiden
  • 375 gr tagliatelle
  • 2 EL provencaalse kruiden

Tagliatelle met tomatenroomsaus

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Hans T. (09/12/08)

Bron: eigen creatie

Zet een kookpot op het vuur met een klein beetje olijfolie en de spekreepjes. Snipper de uien grofweg en voeg ze toe van zodra het vet van de spekjes begint op te lossen. Van zodra je de uien hebt toegevoegd kan je 2 eetlepels provençaalse kruiden toevoegen.

Verwijder de harde stukjes van de gepelde tomaten en duw ze een beetje plat. Voeg ze toe in de kookpot samen met het tomatensap in de blikken.

Laat dit alles nu een half uurtje inkoken. Roer regelmatig om.

Ondertussen heb je ruim tijd om je pasta te koken.

Van zodra het wat ingekookt is haal je de kookpot van het vuur en meng je er de philadelphia (of eender welke roomkaas met kruiden).

Kruid nog wat af met peper en zout en voilĂ !

Er zijn 9 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer