Jelle V.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Een tube vloeibare honing
  • 400 gr tagliatelle
  • 2 kipfilets
  • 100 gr verse snijbonen
  • 2 appels
  • 1 potje Boursin Cuisine 3 Pepers (250 ml)
  • 250 ml room

Tagliatelle met honingzoete kip in peperroomsaus

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Kristiaan P. (03/01/09)

  • Snij de kipfilets in stukjes en bak ze in een diepe pan.
  • Was intussen de verse snijbonen, snijd de topjes eraf en versnijd ze vervolgens in kleine stukjes van een kleine centimeter breed.
  • Wanneer de kip wat wit gebakken is, besprenkel je die met een stevige scheut vloeibare honing zodat de kip verder in de honing kan sudderen en mooi bruin kan bakken.
  • Zet intussen een pot met water op voor de tagliatelle, wanneer die dan kookt, mag de tagliatelle erbij!
  • Wanneer de kip bijna klaar is, gooi je de snijboontjes erbij, zodat die op een zacht vuurtje wat kunnen bakken bij de kip. Doe er gerust weer een heerlijke scheut honing bij!
  • Schil de appels en snijd ze tot kleine stukjes. Wacht dan niet te lang en doe er na enkele minuutjes de stukjes appel bij zodat de snijboontjes nog een fris groene kleur behouden. Het oog mag natuurlijk ook wat hebben. Ook nu mag je de pan weer overgieten met een scheut honing. Laat alles dan nog een minuut of 2 sudderen zodat de appeltjes zacht gestoofd zijn.
  • Nu is het tijd voor de Boursin Cuisine! Roer de volledige pot in de pan door de kip, boontjes en appeltjes en laat die smelten tot een zacht gepeperd sausje. Met de room kan je de saus dan naar wens wat aanlengen. Laat dat dan nog een minuutje sudderen en je kan genieten van tagliatelle met een overdonderende aanval op je zoete en gepeperde smaakpapillen!!!

Er zijn 11 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer