pascale s.

Tagliatelle carbonara

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 100 g gemalen kaas
  • muskaatnoot
  • 400 g tagliatelle
  • 150 g gerookt spek
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels olijfolie

Tagliatelle carbonara

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Daylah D. (29/12/08)

Bron: Ons kookboek

  • Kook de tagliatelle beetgaar in licht gezouten koken water. Voeg een eetlepel olie toe aan het kookwater. Giet af en breng weer in de kookpan.
  • Snijd het spek in reepjes en bak ze in olijfolie totdat ze knappend zijn. Klop de eieren los met de room en de helft van de gemalen kaas.
  • Plaats de pan met deegwaren op een zacht vuurtje. Doe er de spekreepjes bij en meng er, al roerend, het ei-room-mengsel onder.
  • Laat zachtjes sudderen totdat de eieren stollen. Roer af en toe.
  • Breng tenslotte verder op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
  • Geef er de rest van de kaas apart bij.
 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer