Afbeelding van Nathalie J.

Nathalie J.

Ingrediënten voor 4 personen

  • mosterd
  • stoofvleeskruiden
  • 750g stoofvlees
  • boter
  • 1 ui
  • laurierblaadjes
  • brood

Stoofvlees

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Tom K. (31/10/08)

Kruid het stoofvlees met de kruiden. Braad het bruin in de boter met de ui. Als het stoofvlees goed bruin gebakken is, water bijvoegen tot stoofvlees onder water staat. Laurierblaadjes toevoegen.

Besmeer de sneetjes brood (zonder korstjes) met flink wat mosterd. Voeg ze bij het stoofvlees.

Laat alles stoven tot het stoofvlees gaar is. Het brood zal de saus binden. Indien de saus te dik wordt, voeg je wat water toe.

Volgens smaak kan je ook nog een blokje tuinkruiden toevoegen.

Hoeft het gezegd dat dit heerlijk is met frietjes?

Opmerkingen

Afbeelding van Pedro E. Pedro E.

21 December 2008 - 10:02

heel goed maar vervang eens uw water door een flesje bruin bier (vb tafel jupiller) maar mag ook met zwaardere bruine bieren ! anders al de rest hetzelfde doen

Pierre

Er zijn 16 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer