pascale s.

Ingrediënten voor 2 personen

  • rundsbouillon
  • 1 ajuin, fijngesneden
  • 350 gram stoofvlees
  • 1 kruidnagel
  • 1 blaadje laurier
  • flink wat tijm en zwarte peper
  • 2 bruine boterhammen
  • dikke eetlepel mosterd

Stoofvlees

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Anke D. (25/05/09)

Bron: mijn mama :)

Bak het stoofvlees kort aan in boter tot het aan alle kanten bruin ziet. Doe er de fijngesneden ajuin bij en bak mee tot die glazig ziet. Kruid met tijm en peper; voeg de kruidnagel en het laurierblad toe; besmeer de boterhammen met de mosterd, snij in kleine stukjes en doe ook die in de pot. Giet vervolgens rundsbouillon in de pot tot het mengsel onder staat. Laat op een zacht vuur stoven tot het vlees uit elkaar valt maar roer regelmatig. Als je merkt dat het vlees te droog staat, voeg dan wat water toe.

Lekker met frietjes en boontjes met bonenkruid of gestoofde worteltjes.

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer