Afbeelding van Ruth D.

Ruth D.

Spinazie-Feta Frittata

Ingrediënten voor 3 personen

  • 70 gr magere feta, in blokjes an 1 com gesneden (u moet 18 blokjes hebben)
  • peper en zout
  • 150 g verse spinazie
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 4 eetlepels magere melk
  • 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

Spinazie-Feta Frittata

Dit is een voorgerecht.

Geschreven door Nicki P. (10/05/09)

Bron: Kookboek : Het Low carb kookboek

Voor 6 stuks :

VERWARM de oven voor op 200° C. Doe de gewassen spinazie en knoflook in een pan. Leg het deksel op de pan en laat 3 à 5 minuten stomen of tot de spinazie geslonken is.

LAAT de spinazie afkoelen, knijp overtollig vocht uit de blaadjes en hak ze dan grof.

DOE de eieren, eiwitten, melk en parmezaanse kaas in een grote kom en klop alles door elkaar. Schep er de spinazie door en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.

SCHEP het spinaziemengsel in zes holtes in een muffinblik of in één grote bakschaal en vul voor driekwart (niet tot op de rand want tijdens het bakken gaat het geheel rijzen).

LEG op elk 3 blokjes feta (of verdeel de feta blokjes over het geheel) en druk ze zachtjes in het mengsel.

Zet 15 minuten à 30 minuten in de oven of tot de frittata’s goudbruin en stevig zijn.

TIP : Kan ook als bijgerecht gegeven worden bij een frisse salade.

Het mengsel heeft en soufflé-effect, maar zal snel inzakken

Er zijn 4 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer