Afbeelding van Ruth D.

Ruth D.

Speculoosmousse

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 2 jonagold appelen
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 koffielepel bakboter
  • 150 g speculooskoekjes
  • 2,5 dl opklopbare room (mag gerust een light-versie zijn)
  • 2 goedgevulde eetlepels bloemsuiker

Speculoosmousse

Dit is een dessert.

Geschreven door Marlies D. (17/01/09)

Bron: Barbara S.

Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in blokjes van ongeveer 0,5 cm. Doe de bakboter in een pan en verwarm de pan. Wanneer de boter heet genoeg is doe je de appelblokjes erin en bestrooi je de blokjes met de kaneel. Roer de appelblokjes en de kaneel onder elkaar tot de blokjes zacht geworden zijn. Zorg er wel voor dat je ze niet te lang op het vuur laat staan want dan krijg je moes. Zet de pan dus tijdig van het vuur en laat dan de blokjes afkoelen.

Doe de speculoos in een hakmolen (als je geen hakmolen hebt dan dan je de speculoos in een zakje doen en ze fijn malen met een deegrol) en hak deze zeer fijn. Hou van de fijngemalen speculoos 2 eetlepels opzij om te gebruiken voor de garnering.

Doe de room samen met de bloemsuiker in een mengkom en klop dit mengsel stijf. Zet dit even apart. Splits het eigeel van het eiwit en klop het eiwit stijf. Het eigeel klop je in een apart kommetje los met een vork.

Voeg bij het stijfgeklopte eiwit het losgeklopte eigeel, de opgeklopte room en de gemalen speculoos (niet de speculoos voor de garnering toevoegen). Meng dit alles voorzichtig onder elkaar. Je mousse is klaar.

Verdeel de afgekoelde appelblokjes over de bodem van 4 wijnglazen (of een ander soort glas) en schep de mousse op de appelblokjes. Alvorens te serveren laat je de mousse minstens 4 uren opstijven in de koelkast.

Serveertip Bestrooi de mousse net voor het opdienen met de gemalen speculoos die je apart hebt gehouden. Eventueel wat kaneel erover strooien kan ook.

Er zijn 12 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer