pascale s.

Ingrediënten voor 15 personen

  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 250 gr kandijsuiker
  • 250 gr bakboter
  • 4 eieren
  • 3 koffielepels speculaaspoeder

speculaascake

Geschreven door Sarina C. (06/10/10)

klop met de handmixer eerst de eieren en de suiker los. Blijf kloppen totdat een lichtbruine, schuimige massa ontstaat. Smelt de boter tot hij zacht is (hij mag niet te warm zijn) in de microgolf. Voeg de zachte boter toe en blijven mixen. (je kan ook de (harde) boter in kleine stukjes snijden en toevoegen of gewoon boter op kamertemperatuur gebruiken… Voeg geleidelijk de bloem toe, blijven mixen. Voeg als laatste het speculaaspoeder toe, goed mixen.

Vet en bloem een grote (tulband) bakvorm in (of gebruik bakpapier in de vorm). Deeg in de vorm gieten. In een hetelucht-oven bak ik hem 1 uur op 190 – 200 °C . Laten afkoelen en smakelijk! Heel leuk en lekker bij de feestdagen!

Tip: voor een kleinere cake kan je de helft van de ingrediënten in een kleinere bijvoorbeeld rechthoekige vorm gebruiken, hiervoor bak je op 170°, 45 minuten

Er zijn 8 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer