Afbeelding van Daylah D.

Daylah D.

Ingrediënten voor 2 personen

  • look
  • 4 eidooiers
  • pancetta
  • 500 gram spaghetti
  • peterselie
  • parmezaan of pecorino
  • peper en zout
  • olijfolie
  • witte wijn

Spaghetti carbonara

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Daylah D. (30/12/08)

Bron: www.la-cucina.be

In tegenstelling tot een wijdverspreide gewoonte, wordt deze spaghetti niet met room opgediend. Wie room aan dit gerecht toevoegd, verknalt meteen de finesse van deze saus en maakt er een plomp en zwaar gerecht van.

  • Bak in wat olijfolie de reepjes pancetta, samen met twee fijngesnipperde teentjes knoflook.
  • Kruid met peper en zout en voeg er een half glas witte wijn aan toe.
  • Kook de pasta in gezouten water gaar.
  • Giet ze af en meng de saus erdoor, samen met drie eetlepels olijfolie.
  • Kruid opnieuw met peper en zout.
  • Voeg op het einde de eidooiers al roerend door de pasta heen.
  • Dien op met een klein beetje parmezaan of pecorino en wat versgesnipperde peterselie.

Er zijn 13 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer