Marine D.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr gepelde tomaten uit blik
  • gemalen kaas
  • 1 ajuin
  • 600 gram gehakt
  • 500 gr spaghetti / capelliini
  • 250 gr champignons uit blik
  • 4 koffielepeltjes spaghettikruiden
  • soeplepel tomatenpuree

Spaghetti Bolognaise

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Daylah D. (29/12/08)

Bron: mijn papa

  • 1 ajuin fijnsnijden en met 600 gr. gehakt bakken in wat boter of olie. Goed blijven roeren door het vlees, zodanig dat je geen te grote brokken hebt.
  • Als het vlees gebakken is (er moet geen korst op, gewoon grijs bakken = gaar) 800 gr. gepelde tomaten uit blik toevoegen. Een soeplepel tomatenpuree mag er ook door.
  • Voeg 4 koffielepeltjes spaghettikruiden toe en laat ongeveer een half uur sudderen op een laag vuur (niet vergeten te roeren af en toe).
  • Op het laatst champignons toevoegen (1 blikje van ongeveer 250 gram) ofwel 250 gr. vers gestoofde champignons.
  • Opdienen met 500 gr spaghetti of capellini. (vergeet de gemalen kaas niet)

Er zijn 4 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer