Afbeelding van Ruth D.

Ruth D.

Ingrediënten voor 4 personen

  • een mespuntje vanillemerg (uit 1 vanillestok)
  • een snuif suiker
  • 8 middelgrote scampi
  • 25 cl visfumet of court-bouillon
  • 1 roze pompelmoes (grapefruit)
  • een scheutje wittewijnazijn
  • een scheutje plantaardige olie
  • 1 rijpe avocado

Scampi met Pompelmoes

Dit is een voorgerecht.

Geschreven door J-M K. (15/01/09)

Pel de scampi’s en pocheer ze 2 minuten in de fumet of de bouillon.

Laat afkoelen.

Schil de pompelmoes met een scherp mes zodat ook het witte vlies verwijderd wordt. Snij het vruchtvlees tussen de vliezen weg en vang het sap op.

Breng het pompelmoessap op smaak met wittewijnazijn, olie, vanillemerg, suiker, versgemalen peper en zeezout.

Snij een vierde van de avocado in julienne en marineer in het pompelmoessap.

Afwerking: Schik op elke scampi een partje pompelmoes, garneer met de avocadojulienne en besprenkel met de vanillemarinade

Er zijn 4 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer