Marine D.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 6 stengeltjes koriander
  • 25 cl visfumet
  • 1 stokbrood
  • witte wijn (Vouvray)
  • 12 scampi’s
  • 12 St. Jakobsschelpen
  • 2 limoenen
  • 1 el. boter
  • 2 x 1 el. bloem
  • 125 gr. room

Scampi’s & St. Jakobsschelpen op een frisse limoensaus

Dit is een voorgerecht.

Geschreven door J-M K. (23/12/08)

1. Ontdoe de scampi’s van hun pantser, verwijder het darmkanaaltje en maak een snede in het uiteinde van de staart, leg opzij.

2. Spoel de St. Jakobsschelpen en laat ze goed uitlekken (eventueel droogdeppen), leg opzij.

3. Pers 1 van de 2 limoenen en doe het sap in een pan, voeg de visfumet toe, laat even inkoken en zeef door een chinois

4. Maak de asperges schoon en kook ze gaar

5. Maak een kleine hoeveelheid beurre magné met de boter en een eetlepel bloem en meng die met de limoensaus tot je een gebonden saus bekomt. Leg opzij.

6. Laat wat boter smelten in een pan, wentel de scampi’s en St. Jakobsschelpen even door de overblijvende bloem en bak de St. Jakobsschelpen en scampi’s snel aan in de hete boter.

7. Voeg de vooraf opgewarmde room toe aan de warme saus (niet op het vuur) en breng op smaak met wat zout en peper.

8. Leg een sausspiegel op elk voorverwarmd bord, dresseer de St. Jakobsschelpen en scampi’s, decoreer met 2-3 asperges, een stengeltje koriander en een dun schijfje limoen.

9. Serveer onmiddellijk met een glaasje frisse witte wijn (Vouvray) en met wat stokbrood.

Er zijn 7 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer