Afbeelding van Chloë R.

Chloë R.

Samosa's

Ingrediënten voor 12 personen

  • 200g doperwtjes
  • 2 tl rode peper (cayenne + evt chilipoeder)
  • 6 el olie
  • 2 tl garam massala
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 1 tl zout
  • 2 tl korianderzaadjes
  • frituurolie
  • deeg: 1 kop tarwebloem
  • deeg: 1 kop griesmeel
  • deeg: 1 theelepel bakpoeder
  • deeg: 2 theelepels olie
  • 2 tl geelpoeder of tumeric
  • deeg: 1/2e kopje lauw water
  • 6 grote aardappelen

Samosa's

Geschreven door Chloë R. (17/04/11)

Bron: een vree(md) Gents kookboek

http://kookverhalen.be/?p=167

voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed het. Laat een half uur rusten onder een vochtige theedoek.

Kook aardappelen en erwtjes afzonderlijk gaar en snij aardappelen grof.

Verhit de olie, bak komijnzaad tot het knispert en voeg korianderzaad toe, geelpoeder, rode peper, garam massala en zout toe. Bak aardappelen en erwtjes enkele minuten mee.

Rol het deeg tot een wordt en verdeel het in 6 balletjes. Rol deze uit, in cirkels en snij in 2. Vouw, vul en plak dicht met water. Zie http://kookverhalen.be/?p=167 en http://www.youtube.com/watch?v=FUA4g874WUs&feature=fvwrel voor vul- en vouwtechniek.

Frituur de samosa’s 8 à 10 minuten op 190° tot ze goudgeel zijn.

Er is één buur die dit gerecht heeft toegevoegd aan zijn kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer