Afbeelding van Tom K.

Tom K.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blikje bamboescheuten
  • 4 el palmsuiker
  • 4 el vissaus
  • peper en zout
  • 700 g runderfilet
  • 1 groen chilipepertje
  • 1 bosje Thais basilicum
  • 2 tl gele currypasta
  • 4 tl kurkuma
  • 800 ml kokosmelk

Rundvleescurry met Thais basilicum

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Tom K. (20/10/14)

1. Snij het vlees in plakjes. Snij het chilipepertje overlangs doormidden, verwijder de zaadjes, hak het fijn. Spoel en droog het basilicum, pluk er de blaadjes af. Roer de currypasta en de kurkuma door de kokosmelk. Laat de bamboescheuten uitlekken en snij ze in fijne reepjes.

2. Laat het vlees met 2/3 van de basilicumblaadjes, de palmsuiker en de kokosmelk in een kookpan ongeveer 8 minuten sudderen.

3. Breng voor het serveren op smaak met de vissaus, peper en zout. Bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.

Lekker met basmatirijst!

Er zijn geen buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek.

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer