Helena L.

Risotto met shiitake

Ingrediënten voor 4 personen

  • zeezout en peper
  • 400 g shiitake paddenstoelen, gesneden
  • 300 g arboriorijst
  • 30 g geschaafde parmezaanse kaas
  • 1 l kippenbouillon
  • 6 gedroogde porcini-paddenstoelen, 15 minuten geweekt in warm water (vocht bewaren!)
  • 1 el olijfolie
  • 100 g boter
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 teentje look, uitgeperst

Risotto met shiitake

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Chloë R. (29/04/09)

Bron: Marie Claire

Breng de kippenbouillon in een grote pan op laag vuur aan de kook. Doe de porcini én het weekwater erbij. Verhit de olijfolie en 60g boter in een aparte pan op laag vuur. Doe de ui, knoflook, peper en het zeezout erbij en smoor tot de ui glazig is. Voeg de shiitake toe en smoor nog 1 minuut. Roer dan de rijst en goed doorheen. Haal de procini uit de bouillon en giet de bouillon over de rijst tot deze onder staat. Laat alles zachtjes koken. Doe steeds, als het water lager komt dan de rijst, weer wat bouillon bij. Roer af en toe goed door (over de bodem). Blijf steeds bouillon toevoegen, tot de rijst gaar is (ongeveer 20 min). Roer de rest van de boter en de parmezaanse kaas erdoor en laat de risotto 2 min staan. Schep de risotto op borden en bestrooi met nog wat Parmezaanse kaas.

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer