Sanne S.

Provencaals gehaktbrood

Ingrediënten voor 10 personen

  • 22 ontpitte groene olijven
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote rode ui
  • 1200 gr gemengd gehakt (varken en rund)
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 gele paprika
  • 1 bosje verse basilicum of 3 eetlepels gedroogde basilicum
  • 2 rode paprika

Provencaals gehaktbrood

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Daylah D. (29/12/08)

Bron: www.hungryfeelings.be

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
    * Snij de ui, knoflook, gele paprika’s en rode paprika’s fijn en doe de fijngesnipperde groenten in een grote mengkom
  • Snij de tomaatjes en olijven fijn en doe ook in de grote mengkom bij de andere groenten
  • Hak de basilcum fijn en doe bij de rest
  • Voeg het zout, de zwarte peper en de cayennepeper toe
  • Voeg het gehakt bij en meng grondig (gebruik gerust je (gewassen) handen
  • Maak een mooie afgeronde rechthoek van je gehakbrood en leg het in een glazen ovenschaal
  • Bak 60 minuten in de reeds op 180°C voorverwarmde oven
  • Laat 15 minuten rusten voor je het aansnijdt
  • Giet het vrijgekomen vet weg

Er zijn 7 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer