Helena L.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 theelepel kerrie
  • peper
  • mespunt cayennepeper
  • ca. 3 eetlepels bloem
  • ca. 1 1/2 liter water
  • 1 flinke bloemkool
  • scheut olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 groentebouiloontabletten
  • 1/2 theelepel koenjit (kurkuma)

Pittige bloemkoolsoep

Dit is een voorgerecht.

Geschreven door Tom K. (03/01/09)

Was de bloemkool, breek hem in roosjes en snijd deze doormidden.

Pel de ui en de knoflook. Snijd ze beide in grove stukken.

Verwarm de olie in een grote pan (inhoud ca. 2 1/2 liter) Laat de ui en knfolook even bakken.

Doe er daarna de koenjit, kerrie en cayennepeper bij en roer goed om.

Voeg bloem toe tot het vocht verdwenen is. Voeg scheutje bij scheutje het water toe. Blijf goed roeren, zodat er geen klontjes ontstaan.

Voeg de bloemkool en de bouillontabletten toe, roer goed door en breng het geheel aan de kook.

Als de bloemkool goed gaar is (na ca. 10 minuter), pureer je de soep met een staafmixer.

Voeg peper naar smaak toe.

Er zijn 11 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer