Afbeelding van J-M K.

J-M K.

Ingrediënten voor 4 personen

  • peper
  • 400 g peultjes
  • 4 el. balsamicoazijn
  • 8 el. olijfolie
  • 1 cm gember, geschild en geraspt
  • 1 koffielepel suiker
  • 250 g (belgische) brie, goed rijp

Peultjes met Gember en Brie

Dit is een dessert.

Geschreven door J-M K. (23/12/08)

Bron: De Belgische keuken anders, p 49

1. Kook de peultjes beetgaar in een bodempje water en laat ze schrikken onder koud water.

2. Maak de vinaigrette door de balsamicoazijn, de olijfolie, de gember en de suiker te mengen.

3. Giet de vinaigrette over de peultjes en roer voorzichtig om.

4. Snij de brie in blokjes en voeg ze toe aan de peultjes

5. Verdeel over de borden en werk af met vers gemalen peper.

6. Dien op kamertemperatuur op

Er is één buur die dit gerecht heeft toegevoegd aan zijn kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer