Afbeelding van Nathalie J.

Nathalie J.

Petit beurre taart

Ingrediënten voor 8 personen

  • 250g boter (bv Planta)
  • 250g bloemsuiker
  • 1 dubbele pak petit beurre
  • koude koffie
  • chocolade hagelslag

Petit beurre taart

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Ann-Sophie D. (11/12/08)

  • Meng de boter en de bloemsuiker in een kom.
  • Leg een grondlaag met droge koekjes (2x4 rijen).
  • Besmeer de grondlaag met de gesuikerde boter.
  • Dip de koekjes één voor één voorzichtig in de koude koffie, zodat de koekjes niet te slap worden, anders worden ze moeilijk besmeerbaar.
  • Besmeer terug met een laagje boter en werk zo naar boven af met telkens een laag koekjes en een laag boter.
  • Eindig met een laagje boter en strooi er de hageslag bovenop.
  • Even een nachtje in de koelkast zetten om op te stijven en…. Klaar!

Opmerkingen

Afbeelding van ann b. ann b.

12 December 2008 - 13:22

MMM, mijn moeder maaktje die altijd in de winterperiode, heerlijk en ge kunt die heel lang bewaren in de frigo, ze maakte die wel met crème au beurre, maak je die met bloemsuiker en boter? en ze deed de petit beurre-koekjes in hele straffe koffie (de eers

Afbeelding van Nadine P. Nadine P.

17 December 2008 - 15:01

Ik maak diemet afwisselende lagen van creme au beurre en chocolat au beurre = gewoon gesmolten chocolade toevoegen bij de creme au beurre. Hiervan veel maken om de volledige taart te besmeren met de chocobeurre, en versieren met de witte creme au beurre

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer