Sanne S.

Pastasalade met gerookte zalm

Ingrediënten voor 4 personen

  • sap van een halve citroen
  • 150 gram eierpasta
  • 2 lente-uitjes
  • ½ dl. melk
  • 5 eetl. (walnoot)olie
  • 200 gram gerookte zalm
  • peper en zout
  • 75 gram waterkers of veldsla
  • 75 gram gepelde walnoten, grof gehakt
  • 4 eieren
  • 3 eetl. bieslook, fijngeknipt
  • 1 eetl. geraspte mierikswortel

Pastasalade met gerookte zalm

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Daylah D. (30/12/08)

Bron: www.sandstorms-kookboek.nl

  • Kook de pasta in ene pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • Klop de eieren los met melk en zout en peper naar smaak.
  • Verwarm 1 eetlepel (walnoot)olie in een steelpan en schenk het eimengsel erbij.
  • Verwarm het ei al roerende tot het begint te stollen en rul wordt.
  • Snijd de zalm in brede repen en de lente-ui in kleine ringetjes.
  • Klop in een slakom het citroensap met 4 eetlepels (walnoot)olie, mierikswortel, bieslook en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • Giet de pasta af en schep de pasta direct met het roerei en de helft van de zalm en walnoten door de dressing.
  • Verdeel de waterkers of veldsla over vier borden en schep de pastasalade erop.
  • Verdeel de lente-uitjes en de rest van de zalm en walnoten erover.
  • Lekker met vers geroosterd brood.
  • Tip: Ook lekker zonder roerei. Schep dan dunne schijfjes appel en een eetlepel kappertjes door de salade.

Er zijn 7 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer