Sanne S.

Ingrediënten voor 4 personen

  • gehakte verse kruiden
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • 60 gr boter
  • pasta
  • 150 gr erwtjes
  • 150 gr parmaham
  • 150 ml kippebouillon
  • peper en zout
  • 1 busje room
  • 2 el verse peterselie

pasta met parmaham en erwtjes

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Sien P. (31/10/08)

Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot. Voeg de erwtjes en de look toe. Giet er de bouillon bij en laat zachtjes koken tot het meeste vocht verdwenen is. Doe de helft van de room bij de erwtjes, laat op een hoog vuur doorkoken en laat indikken. Kook de pasta. Snij de ham in stukjes. Zet de saus van het vuur en roer er de ham door. Werk de saus af met peterselie en basilicum. Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Gebruik die pot en smelt boter en resterende room. Doe de pasta er terug bij en laat de pasta de room en de boter absorberen. Giet de saus erover, meng even en laat nog even opwarmen. Bestrooi zoals gewenst met verse kruiden.

Er zijn 6 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer