Afbeelding van J-M K.

J-M K.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 knoflookteentjes
  • 1 kopje olijfolie
  • (enkele zongedroogde tomaten)
  • 100 gr ontpitte zwarte olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 200 gr zeer fijn gesneden parmaham
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 500 gr verse pasta, liefst platte, fijne tagliatelle
  • 5 sjalotten

Pasta met olijven

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door J-M K. (12/12/08)

Bron: De Standaard 24/07/2001

1. Warm – bij voorkeur in de wok – een royale kop olijfolie.

2. Stoof de fijngehakte sjalotten zachtjes gaar.

3. Voeg de ansjovisfilets, de gespoelde kappertjes, de verse look , de fijngehakte olijven (en de zongedroogde tomaten) toe.

4. Kook de pasta ondertussen al dente in een ruime pot water.

5. Doe geen (of niet veel) zout in de saus want de ansjovis zorgen hiervoor.

6. Giet de pasta af in het vergiet en voeg die aan de saus toe aan de saus in de wok.

7. Dien het gerecht op in een grote aardewerken schaal en schik de opgerolde parmaham bovenop de pasta.

8. Versier het gerecht met kaas in schilfers en basilicum

9. Serveer met een goede rode Italiaanse wijn.

Er zijn geen buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek.

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer