silvie d.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ev. een scheutje melk
  • 400 gr gerookte zalm
  • eventueel peper en zout
  • spaghetti, tagliatelle, fettuchine, …
  • 2 grote soeplepels olijfolie
  • eventueel 1 klein sjalotje of een lookteentje
  • 2 à 3 grote soeplepels currypoeder
  • 1 à 2 koffielepels kurkuma
  • 1 flesje room (bv. Campina extra light)

Pasta met currysaus en gerookte zalm.

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Lies v. (16/12/08)

Snij de paprika zeer fijn en blancheer. Snij de zalm in fijne reepjes. Pel het sjalotje en het lookteentje. Snij het sjalotje fijn. Verhit de olijfolie en doe er de curry bij. Laat eventjes goed warm worden zodat de curry begint te geuren. Voeg het sjalotje en het geperste lookteentje toe. Laat stoven. Voeg de room met eventueel wat melk toe en laat inkoken zodat de room dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de pasta gaar. Schik de pasta op een bord, leg de zalm en de paprikablokjes erbij. Overgiet met de currysaus.

Er zijn 13 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer