Afbeelding van Tom K.

Tom K.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 ml citroensap
  • ongeveer 400 g pasta naar keuze
  • 2 el (fijngehakt) basilicum
  • [saus] 1 el boter
  • [saus] 2 teentjes knoflook
  • 3 el bloem
  • peper en zout
  • 4 kipfilets van 200g
  • 1 el olijfolie
  • [saus] 1,25 dl kippenbouillon
  • 1 el boter
  • 1,25 dl room

pasta en kip in basilicumroomsaus

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Marijke V. (12/01/09)

Bron: boekje ‘vlees’ van GvA/BvL

alvorens te beginnen:

  • denk eraan om je pasta te koken terwijl je de rest klaarmaakt !

[kipke bakken]

  • bloem, peper en zout mengen en hiermee de kipfilets paneren
  • olie en boter in een pan verhitten, hierin de kip lekker bruin bakken. haal de filets daarna uit de pan maar houd ze wel warm

[saus]

  • pan schoonvegen, opnieuw boter verhitten en het knoflook ongeveer 2 minuten bakken
  • kippenbouillon, room en citroensap toevoegen. dit aan de kook brengen en een beetje laten indikken

[serveren]

  • verdeel pasta, kip en saus over de borden
  • afwerken met zout, peper en de basilicum

[genieten]

Opmerkingen

Afbeelding van Nick L. Nick L.

12 Januari 2009 - 22:23

Dit is echt waar zwaar genieten! De combinatie van pasta (bij voorkeur tagliatelli) met kipfilet en dan dat heerlijke sausje en basilicum is grandioos!

Er zijn 11 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer