Paul R.

Ovenschotel met gehakt en kool

Ingrediënten voor 2 personen

  • boter
  • 300g gemengd gehakt
  • Bloemkool (of broccoli, rode kool, witte kool, prei, witloof, spinazie,...)
  • gratin kaas
  • aardappelen (voor puree)
  • melk
  • 1 eitje

Ovenschotel met gehakt en kool

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Ann-Sophie D. (11/12/08)

  • Verwarm de oven al voor op 200°C.
  • Schil en kook (of stoom) de aardappelen. Wanneer ze gaar zijn, voeg melk en 1 eitje toe en maak er puree van.
  • Was en kook (of stoom) de bloemkool. Wanneer de bloemkool gaar is, leg je ze onderaan in een ovenschotel.
  • Doe het gehakt in een pan, kruid voldoende en bak het bruin en rul. Het gehakt mag bovenop de kool in de ovenschotel.
  • Voeg als laatste de puree toe aan de ovenschotel.
  • Strooi de gratin kaas over de ovenschotel.
  • Doe de ovenschotel 20 à 30min. in de oven en klaar…

Opmerkingen

p s.

27 Februari 2009 - 17:32

je kan ook de aardappelen vervangen door rijst. .

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer