Afbeelding van Chloë R.

Chloë R.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blikje van 30 gr ansjovisjes in olie
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 grote broccoli + 200g
  • 500 gr gedroogde orecchiette
  • 1 kleine gedroogde chilipeper
  • 1 el kappertjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 gr parmezaanse kaas

Orecchiette met broccoli

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Chloë R. (06/11/12)

Bron: Jamie Oliver

Rasp de de parmezaan met behulp van je keukenmachine en doe ze dan in een kom.

Snijd alle broccoliroosjes van de steel, leg de roosjes voorlopig aan de kant.

Halveer de broccolisteel en steek hem in de houder van de keukenmachine samen met de ansjovisjes en hun olie, de uitgelekte kappertjes, de verkruimelde gedroogde chilipeper en 3 teentjes knoflook. Vermaal alles tot een brij.

Giet ongeveer 3 eetlepels olijfolie in de braadpan en schep er de broccolipasta in. Roer om. Pluk enkele tijmblaadjes en scheur ze erin, de houterige steeltjes mogen weg. Giet een wijnglas water in de pan, roer nog eens goed en zet het vuur op een middelhoge stand. Hou het blijvend in de gaten.

Vul de waterkoker weer voor de helft en breng het water aan de kook.

Doe de orecchiette in een steelpan met kokend water samen met een snuif zout en volg voor de kooktijd de instructies op de verpakking. Zet het deksel schuin op de pan. Na 5 minuten mag je er de broccoliroosjes bij voegen (met evt. nog eens een scheut kokend water).

Giet de pasta en broccoli in een vergiet, zorg ervoor dat je een beetje kookvocht overhoudt. Voeg de pasta met broccoli toe aan de braadpan met de brij.

Voeg er een handvol of twee geraspte parmezaankaas en soeplepel of twee van het kookvocht aan toe. Roer voorzichtig maar snel om en blijf dat doen tot je een glanzende, losse, gladde pasta bekomt.

Proef en pas de kruiding aan, leg alles dan op een dienschotel en strooi er een handjevol parmezaankaas over. Sprenkel er extra vergine olijfolie overheen en ook de rest van de tijmblaadjes. Zet het op tafel met de rest van de parmezaan om er eventueel op te strooien.

Er zijn geen buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek.

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer