Afbeelding van Tom K.

Tom K.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 eetlepels boter
  • 0,5 l kippenbouillon
  • 1 zakje geraspte jonge kaas
  • 1dl salsa
  • 1/2 theelepel koriander poeder
  • 8 tortilla
  • 1/2 theelepel komijn
  • sap van een halve limoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 groene Spaanse pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tequila
  • 1 eetlepel chili poeder
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 kipfilets
  • 1 groene paprika
  • 1 klein bakje creme fraiche

Mexicaanse enchillada's

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Tom K. (05/04/10)

Verwarm de oven voor op 180˚C

Hak de teentjes knoflook fijn. Snijd de kip in blokjes. Snijd de ui in dikke plakken. De paprika in reepjes. Doe de kipblokjes, de salsa, 2 eetelepels olijfolie, limoensap, de tequila, de knofloek, ui en paprika in een schaal met deksel. En laat het geheel ongeveer 2 uur marineren. De ui en parika uit marinade halen en fijnsnijden, in 2 eetlepels boter de ui en de paprika roerbakken. In een schaal doen en kip met de gehakte pepertjes erdoor roeren. Apart zetten.

De overgebleven boter samen met de chilipoeder, de korianderpoeder en komijn in de pan doen. De bouillon erdoor roeren en aan de kook brengen. Van het vuu rhalen en de creme fraiche erdoor roeren samen met de helft van de kaas. Ongeveer 1 dl saus bij het kipmengsel doen. Overgebleven marinade in een pannetje doen. Aan de kook brengen en de tortilla’s erin dippen om ze wat zachter te maken.

Kipmengsel in tortilla’s scheppen en die oprollen en in een overschaal leggen. Overgebleven saus erover schenken met eventueel de marinade. Laat ze ongeveer 15 minuten in de oven staan en strooi dan de rest van de geraspte kaar eover en doe het geheel nog 5 minuten in de oven.

Lekker met salade.

Opmerkingen

Afbeelding van Stefan G. Stefan G.

08 December 2008 - 15:31

Hallo,

Dit klinkt wel een ok en haalbaar recept. Enkel is de naam ervan “Enchiladas”.

Groeten,

Zipkid

Er zijn 15 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer