Paul R.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 7 EL olijfolie
  • 50 gr bloem
  • 1/2 EL tomatenpuree
  • peper en zout
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 venkelknol
  • 6 draadjes saffraan
  • 200 ml sojaroom
  • 20 middelgrote gamba's (of scampi)

Mediterrane vissoep

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Anne M. (31/10/08)

Hak uien, knoflook en venkel fijn. Week de saffraan in de room. Pel de gamba’s, bewaar de schillen en koppen en verwijder het darmkanaal. Verhit 2 EL olie en bak hierin de schillen en de koppen 5 min. op matig vuur. Voeg 1 liter water en de visbouillontabletten toe en laat op een laag vuurtje 15 min. trekken. Verhit 5 EL olie in een grote soeppan. Voeg uien, knoflook en venkel toe. Bak ze zachtjes glazig in ca. 5 min. Roer bloem en tomatenpuree erdoor en laat 1 min. pruttelen, zo nu en dan roeren. Zeef de bouillon. Voeg 1/3 hiervan al roerend aan het ui-bloemmengsel toe. Roer dan de rest erdoor. Breng de soep aan de kook, laat ze 10 min. zachtjes pruttelen en pureer ze. Voeg de saffraanroom en de rauwe gamba’s (scampi) toe en laat nog 3 min. zachtjes tegen het koken aan staan. Voeg peper en zout toe naar smaak, versier met het venkelgroen.

Er zijn 5 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer