Lien D.

Macasagna

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 potje spaghettisaus uit de diepvries :D
  • kaassaus: 1/2l half-volle melk, <75 gr bloem, 75 gr bakboter, peper, zout, beetje nootmuskaat, 50 gr emmental
  • 300 gr pasta (macaroni)
  • 100 gr emmental (Entremont)

Macasagna

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Enid V. (23/12/08)

Dit is een snel klaar recept .. tenminste als er overschotjes spaghettisaus in de diepvries zitten.

Spaghettisaus: Uit de diepvries :D .. zie recept spaghetti met veel groentjes. Opwarmen!

Kaassaus: Smelt de boter op volle kracht en voeg de bloem toe (ik gebruik vaak niet alles van die hoeveelheid bloem .. eerder totdat het een stramme botersmurrie is, en niet totdat alles koekt en aanbakt als je niet snel genoeg bent). Voeg snel een goeie geut melk toe. Blijf goed roeren en zorg dat alles netjes oplost. Voeg dan de rest van de melk geleidelijk toe. Laat opkoken. Voeg wat peper, zout en een klein beetje nootmuskaat toe. Wanneer je een mooie niet te dikke melksaus hebt, voeg je al roerend een handvol kaas toe.

Maak laagjes: kaassaus, pasta, spaghettisaus, pasta, beetje kaassaus, spaghettisaus en een dikke laag emmental.

Laat grillen in de oven tot er een mooi bruin korstje opzit!

Er zijn 9 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer