Marine D.

Lasagne Victoria

Ingrediënten voor 6 personen

  • 200 g gehakt rundvlees
  • ½ l. melk
  • 1 glas kippenbouillon
  • tijm, laurier, zout, peper
  • 50 g boter
  • 1 doos lasagneblaadjes
  • 500 g tomatenpuree (conserven)
  • 200 g mozzarella
  • 4 wortelen
  • 50 g bloem
  • 1 ui
  • het wit van 2 preien

Lasagne Victoria

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door An V. (10/03/09)

Bron: http://www.famidoo.be/nl/lasagne-victoria.html?IDC=430&IDD=5774

Bereiding


  • Het is niet nodig de lasagneblaadjes vooraf te koken voor dit recept Maak een witte roe met de boter, de bloem en de melk. Behoorlijk kruiden.

  • Maak de saus voor de lasagne: bak het rundvlees in een pan en zorg dat het goed uiteenvalt in stukjes.

  • Voeg daarna de wortelen, de fijngehakte ui en het in schijfjes gesneden preiwit toe. Daarna is het de beurt aan de tomatenpuree, het glaasje kippenbouillon, zout, peper, tijm en een laurierblaadje.

  • Bedekken en 30 minuten op een laag vuurtje laten koken. Beboter dan een rechthoekige gratineerschotel en bedek de bodem met een laagje lasagnebladeren, daarna vleessaus, witte saus, fijne sneetjes mozzarella, zout en peper. Dan opnieuw beginnen met lasagnebladeren, enz, eindigen met mozzarella. Bedekken en gedurende 30 à 40 minuten in een oven laten bakken op 180°.

Dit gerecht kan de volgende dag makkelijk opnieuw verwarmd worden of kan ook in de diepvriezer.

Opmerkingen

Afbeelding van Floris L. Floris L.

24 December 2008 - 11:46

Wat is worstvlees precies? Het staat niet bij de ingredienten…

Afbeelding van An V. An V.

07 Maart 2009 - 12:02

ik vrees dat ik het zelf ook niet meer weet… lang geleden dat ik dit receptje toegevoegd heb.. sorry voor dit wel heel slecht antwoord.. ik heb er lang over nagedacht echt waar

Er zijn 12 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer