Paul R.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Gemalen mozarella
  • 2 tenen look
  • 2 bakjes kerstomaten
  • Groene asperges
  • Fijne groene aspergepunten
  • Diepvriesspinazie met room
  • Lasagnebladeren

Lasagne met scampi en groene asperges

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Yves V. (08/12/08)

Versnipper de look en bak aan met veel olijfolie in een wok op een niet al te hoog vuur. De smaak van de look moet vooral door de olie opgenomen worden, voor de look krokant is doe je de (schoongemaakte) scampi en de fijne groene aspergepunten erbij, kort aanbakken en dan de kerstomaatjes halveren en mee aanstoven. Kruiden met peper en zout. De olie en het vocht van de kerstomaatjes zouden genoeg moeten zijn om hier een smeuig geheel van te maken.

Ondertussen de groene asperges blancheren in gezouten water, en de diepvriesspinazie opwarmen.

Je begint je lasagne met een laag scampi/tomaat, daarna een laag groene asperges die je (om meer vocht en saus te voorzien) overgiet met de roomspinazie, daarna terug een laag tomaat/scampi en nog één maal asperges met spinazie. Nog één laatste laag scampi/tomaatjes en dan afwerken met een laagje kaas.

20 minuten in de oven op 180°, tijdens de laatste 10 minuten nog een paar kerstomaatjes toevoegen geeft een leuk effect.

Er zijn 6 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer