Souad B.

Kotelet met blackwellsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • een klontje boter
  • 4 koteletten
  • 3 eetl. pickels (mèt) stukken
  • 2 dl room
  • gehakte peterselie
  • 1 koffielepel PH-runderbouillon
  • 1,5 dl water

Kotelet met blackwellsaus

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door An V. (21/12/08)

Bron: http://lumumba.uhasselt.be/~abs/AN/Blackwellsaus.JPG

  • Neem een braadpan en voeg een beetje boter toe
  • Start met het bakken van de koteletten
  • Als de koteletten klaar zijn, neem je ze uit de pan en blus je het aanbaksel met water
  • Roer het aanbaksel in de pan goed los met een garde
  • Doe de pickles erbij en voeg een beetje PH rundsbouillon toe
  • Giet er de room bij en laat 3 à 4 minuten inkoken
  • Serveer de saus over de koteletten
  • Werk af met de peterselie

  • receptje downloaden hier !

Tips
  1. Start met het bakken van de koteletten
  2. Blus met water
  3. Voeg dan de pickles toe
  4. Op het laatste de room toevoegen

Er zijn 4 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer