Afbeelding van Daylah D.

Daylah D.

Ingrediënten voor 4 personen

  • sap van 2 limoenen
  • rasp van 2 limoenen
  • 600 gr kippenreepjes
  • 4 takjes koriander of lente-uitjes voor de garnering
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 eetlepels rode thaise currypasta
  • 1 eetlepel vissaus
  • (3 blaadjes kaffir)
  • 1 klein chillipepertje ontpit en fijn gesneden
  • zout en zwarte peper

kippenreepjes met thaise currysaus en limoen

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Sien P. (05/01/09)

Verwarm de kokosmelk in een wok of een pan met een dikke bodem. Laat de currypasta erin oplossen als de melk warm is. Voeg vissaus, (kaffir) en chillipepertje, zout en peper. Verwarm de saus tot hij kookt en zet dan het vuur lager. Voeg limoenrasp en -sap toe. Verwarm enkele minuten. Voeg de kipreepjes toe aan de saus. Laat 3 min koken. Verdeel de reepjes en de saus over de borden. Garneer met koriander of lente-uitjes Lekker met gesauteerde rijst met groenten (zie ander gerecht.)

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer