Lien D.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 el suiker
  • 300 gr tomaten
  • 300 gr rijst
  • 1 el olie
  • 1/2 zakje green curry paste (à 70 gr)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • ca. 375 gr kipfilet, in reepjes
  • 500 gr gebroken sperziebonen

Kip in Groene Curry

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Katelijne S. (01/05/09)

Bron: www.ah.nl

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olie in een wok en roerbak de currypasta op halfhoog vuur tot het sterk begint te geuren. Schenk de kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Voeg de kipfilet en de sperziebonen toe, voeg de suiker en zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken, tot de kip gaar is, en voeg na 5 minuten de tomaten toe.

Verdeel de rijst samen met de kip in groene curry over 4 diepe borden.

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer