Marine D.

KIP - Kip Cacciatore (op jagerswijze)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kippenbouten
  • 3 à 4 laurierblaadjes
  • 4 kippenpoten (of borstfilets)
  • 100 ml droge witte vermout of witte wijn
  • 800 g gepelde tomaten uit blik
  • olijflolie
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 1 à 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • takjes oregano, rozemarijn, salie
  • 200 g pancetta, fijngehakt (of spekblokjes)
  • 250 g champignons, in dikke plakken

KIP - Kip Cacciatore (op jagerswijze)

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Nicki P. (08/12/09)

Bron: Italiaans (Smakelijk Italië)

VERHIT de olie in een grote braadpan met dikke bodem. Doe er de ui, het knoflook en de selderij bij en bak ze glazig af onder af en toe roeren op laag vuur.

DOE er de pancetta en de champignons bij, zet het vuur hoger en bak nog eens 5 minuten. Neem het mengsel uit de pan.

VERHIT opnieuw olie in de pan en bak de stukken kip met een paar tegelijk lichtbruin. Breng ze tijdens het bakken op smaak met peper en zout. Neem de stukken kip uit de pan, en giet het vet weg. Doe de stukken kip terug in de pan. Overgiet met de 100 ml vermout en verhoog het vuur en bak tot het vocht bijna verdampt is.

VOEG de gepelde tomaten, de oregano, de rozemarijn, de salieblaadjes en laurierblaadjes aan toe alsook 75 ml koud water. Breng aan de kook en roer er dan het pancettamengsel door. Doe het deksel op de pan en laat alles 20 à 30 minuten sudderen of tot de kip zacht is, maar niet van het bot valt.

ALS het vocht te dun is : neem de kip uitde pan en draai het vuur hoog tot het vocht wat ingedikt is. Neem de takjes kuiden eruit en breng op smaak met zout en peper en eventueel wat peperoncini als je het wat sterker/pikanter wilt. Schud er de extra takjes oregano door en serveer de schotel.

Er zijn 3 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2018 - Disclaimer