ilona p.

KIP - Gevulde paprika met kip

Ingrediënten voor 6 personen

  • 200 gr feta kaas
  • 4 blaadjes salie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 limoen
  • 500 gr kipfilet
  • parmesaan kaas
  • 4 tomaten
  • 500 gr champignons
  • olijfolie
  • 4 teentjes look
  • 4 sjalotten
  • peper & zout
  • 3 grote gele of oranje paprika

KIP - Gevulde paprika met kip

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Nicki P. (08/12/09)

. Snij de kipfilet in kleine blokjes ; de champigons in schijfjes.

. Ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees ook in blokjes.

. Versnipper de sjalotten en de lookteentjes, de salie en de rozemarijn naaldjes.

. Indien de feta in blok gekocht is, snij deze dan eveneens in blokjes.

. Snij de paprika’s doormidden en haal er de pitten uit en zet opzij.

. Bak de kippeblokjes in een hete pan bruin en kruid met peper en zout en haal uit de pan.

. Stoof ondertussen de sjalotten en lookteentjes en voeg er de tomaten en champignons bij.

. Kruid met salie en rozemarijn , peper en zout en laat alles stoven tot er niet veel vocht meer aanwezig is.

. Roer er de gebakken kippeblokjes erbij, samen met de feta blokjes en roer er het sap van 1 limoen bij.

. Neem een ovenschotel en doe er wat olijfolie op de bodem. Leg er vervolgens de rauwe halve paprika’s in.

. Vul al de paprika’s met het mengsel en bestrooi met verse parmezaanse kaas.

. Schuif de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 180° en laat 1u garen (of tot wanneer de paprika gaar is).

TIP :

. Je kan eveneens dit gerecht op voorhand klaarmaken. U hoeft dan enkel de ven te verwarmen en de gevulde paprika’s in de oven te schuiven. Iets langer in de oven, omdat het gerecht uit de ijskast komt. Dit gerecht neemt toch 1u à 1u30 voorbereiding in beslag alvorens het in de oven te plaatsen.

. Je kan dit gerecht serveren met rijst.

Er zijn 3 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer