pascale s.

Kaneelrolletjes

Ingrediënten voor 12 personen

  • 1/2tl zout
  • 1 zakje droge gist
  • (vulling) 60g krenten
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2el ahornsiroop voor het bestrijken (ik maak liever glazuur)
  • (vulling) 5 el zachte boter
  • (vulling) 2 el kaneel
  • (vulling) 60g zachte bruine suiker
  • 1,25 dl handwarme melk
  • 2 el boter, in blokjes plus extra om mee in te vetten
  • 225 g bloem, plus extra voor het bestuiven

Kaneelrolletjes

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Chloë R. (29/04/09)

Bron: De allerlekkerste ovengerechten

1. vet een vierkant bakblik van 23 cm in met boter

2. Zeef de bloem en het zout boven een grote kom. Roer de gist erdoor. Kneed de boter er met uw vingertoppen door tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg het ei en de melk toe en kneed het mengsel tot een zacht deeg.

3. Doe het deeg in een ingevette kom, dek af en laat het deeg circa 40min op een warme plek rijzentot het volume is verdubbeld.

4. Kneed het deeg 1 minuut en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van 30×23 cm.

5. Roer voor de vulling de boter, het kaneelpoeder en de suiker tot een luchtig mengsel. Verdeel dit over het deeg en laat een rand van 2,5 cm vrij. bestrooi met de krenten.

6. Rol het deeg op, begin aan de lange kant en druk het uiteinde vast. Snijd de rolin twaalf sneetjes. Leg deze in het bakblik, dek dit af en laat ze op een warme plaats 30 min rusten.

7. Bak de sneetjes 20-30 min in een voorverwarmde oven op 190° C of tot ze goudbruin en goed gerezen zijn. Bestrijk ze met ahornsiroop; laat de sneetjes voor het serveren een beetje afkoelen.

Er zijn 2 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer