Jelle V.

Ingrediënten voor 4 personen

  • * zout
  • * 2 eetlepels olie
  • * 1 pakje gezeefde tomaten
  • * 400 gram kalkoenfilet
  • * 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • * 1 eetlepel paprikapoeder
  • * 50 gram spekreepjes
  • * 2 teentjes knoflook
  • * 2 uien
  • * 1 groene paprika en 1 rode paprika

Kalkoen goulash

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door stefaan h. (04/02/09)

Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi deze met wat peper, zout en paprikapoeder. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Maak de paprika’s schoon en snijd deze in kleine reepjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin de kalkoenfilet en de spekblokjes in ongeveer 5 minuten mooi bruin. Voeg de uien, knoflook en paprika’s toe en bak deze een paar minuten mee. Doe de gezeefde tomaten en de Provençaalse kruiden erbij en laat de goulash nog 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg zo nodig nog wat peper en zout toe. Lekker met rijst of aardappelen.

Er zijn 4 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer