Afbeelding van Pedro E.

Pedro E.

Ingrediënten voor 4 personen

  • cognac en witte porto 1 glas van elk
  • zelfgebakken pannenkoeken
  • 1 kilo kalfszwezerikken
  • druiven zonder pitten 25 stuks
  • bouillon van Kalfsschenkel
  • braadboter
  • fluide bloem
  • room 1/2 liter

Kalfszwezerikken met pannenkoek

Dit is een hoofdgerecht.

Geschreven door Pedro E. (24/12/09)

Bron: mijzelf

5 minuten de zwezerikken pocheren kort afkoelen en volledig opkuisen. de zwezerikken snijden in trankjes en door de bloem halen en goed bakken (sauteren) na 15 minuten uithalen en in bord zetten, de braadjus blussen met cognac en porto en laten inkoken room toevoegen en druiven erin doen terug alles tot op 1/3 laten reduiren. saus binden en wat goeie boter inmengen zwezerikken samenvoegen en nog eens lichtjes laten doorwarmen klaar kan met pleurotten geserveerd worden en een zelf gebakken pannenkoek erbovenop

Opmerkingen

centancoujess H.

17 Augustus 2014 - 13:29