Afbeelding van Nathalie J.

Nathalie J.

Kaaskroketten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 tot 150 g vetstof
  • peper en zout
  • 150 g bloem
  • 1/2 l kokende melk
  • 200 g goed afsmakende gemalen kaas
  • 4 eieren
  • paneermeel

Kaaskroketten

Dit is een voorgerecht.

Geschreven door Daylah D. (29/12/08)

Bron: Ons kookboek

  • Maak een dikke witte saus van de vetstof, de bloem en de melk. Breng ze op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
  • Roer er de eierdooiers onder. Laat de saus opnieuw doorkoken, totdat de eerste luchtbellen verschijnen.
  • Roer er de kaas door en laat die smelten. Laat niet meer doorkoken.
  • Giet de saus op een met bloem bestoven plant. Spreid de saus gelijkmatig open tot een dikte van 3 cm en laat ze afkoelen.
  • Snijd de afgekoelde massa vervolgens in stukken van 4 bij 4 cm. Wentel ze door bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel.
  • Bak ze goudbruin in hete frituurolie en laat ze uitdruipen.

Er zijn 9 buren die dit gerecht hebben toegevoegd aan hun kookboek:

 

Alle rechten voorbehouden, 10to1 2008-2017 - Disclaimer